Kropsorienteret tilgang

Hovedparten af de børn og unge, som anbringes på KOMPASSET har grundlæggende udfordringer i forhold til regulering.

Med udgangspunkt i helhedstænkning og den neuroaffektive udviklingspsykologi har KOMPASSET fokus på at tilbyde daglige indsatser rettet mod kroppen. På Kompasset er der også personale som er uddannet massør.

 

I praksis har barnet / den unge mulighed for at komme i idrætshallen dagligt, hvor der er mulighed for fx boldspil og træning. Der er også fokus på at tilbyde massage og regulerende kropskontakt fx et kram eller en beroligende hånd omkring skulderen. Børnene / de unge tilbydes derudover jævnligt undervisning i afspændingsøvelser (yoga) og åndedrætsøvelser, ligesom de kan instrueres individuelt i dette efter behov fx ved søvnproblemer.

 

Formålene er:

  • At øge kropsfornemmelse og sanseintegration.
  • At lære at slappe mere af, mærke sin krop, impulser, føle sig betydningsfuld, tage imod omsorg osv.
  • At den unge oplever at være reguleret og være i øget grad af fysisk og psykisk ro.

For at videreudvikle KOMPASSET indenfor dette område og gøre det til en endnu mere integreret del af indsatsen på KOMPASSET er der løbende kompetenceudvikling. Kompassets psykolog påbegynder uddannelse i Theraplay® i foråret 2021.

 

Der er planlagt temadage for hele KOMPASSET i august 2021, hvor der introduceres til Breathe Smart https://www.breathesmart.dk/